Victorie pentru handbaliste

Echipa feminină de handbal CS Rapid USL Metrou București a obținut o victorie importantă în Liga Națională, împotriva puternicei CSM Roman. În jocul disputat la Sala Polivalentă ”Rapid” fetele noastre, pregătite de Vasile Mărgulescu, s-au impus cu scorul de 30-29 (15-14).

Moldovencele au început mai bine, dar rapidistele au preluat conducerea undeva la momentul minutul 10 și, până la final, nu au mai cedat inițiativa. Cu câteva excepții, jocul nostru a fost funcțional, iar schimbările rapide de poziție au făcut ca toate posturile să fie implicate în disputele de pe semicerc. Așa au apărut la finalizare extremele Chirigiu și Carabulea, cu un aport excelent și pe tabelă, iar apărarea, agresivă până la limită, le-a stopat pe mai masivele noastre oponente.

Portarii au contribuit la succes, iar Alexandra Trifan, deși nu este încă în plenitudinea forțelor, a tras realmente echipa după ea, marcând o treime din golurile noastre. În repriza secundă, rapidistele s-au desprins și la patru goluri, dar am cedat ușor în zonă centrală, pe pivot, iar apărarea la extrema dreaptă adversă nu a găsit antidot, de acolo venind majoritatea golurilor.

Astfel, în ultimul minut, eram la un pas de a pierde cel puțin două puncte. Oaspetele au egalat la 29 având și posesia. Alexandra Trifan a reușit însă o intercepție extraordinară și a făcut o cursă echivalentă cu victoria. Această fază nu a reprezentat o întâmplare fericită, pe parcursul partidei fetele noastre realizând mai multe intercepții și contraatacuri.

Iată lotul care ne-a reprezentat în acest meci: Ioana Simion, Andreea Arghir și Olivia Nanu portari; Ana Chirigiu 4, Georgiana Bazon, Cristina Niculae, Andreea Cruceanu 2, Andreea Trăilă, Georgiana Brătulescu 3, Elena Dache 6, Andreea Popa, Laura Dorp, Oana Bucă 2, Alexandra Trifan 9 și Camelia Carabulea 4.

Cu acest succes, CS Rapid USL Metrou București a ajuns la un total de 9 puncte și a urcat pe locul 10 în clasament.

Felicitări!