Victorie pentru handbaliste în Cupa României

Echipa feminină de handbal CS Rapid USL Metrou București a reușit calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, după victoria repurtată astăzi, 33-30 (16-17) contra prim-divizionarei CSU Danubius Galați.

Partida a însemnat, înainte de calificare, o excelentă verificare a potențialului nostru de joc, într-un semicontact cu o echipă de primă ligă. Gălățencele nu au venit cu toate titularele, dar au fost la fel de motivate ca și noi să meargă mai departe în Cupa României.

Oaspetele au început mai bine și au condus ostilitățile în startul meciului. Noi am reușit să egalăm prima dată abia în minutul 15, 8-8, după care dunărencele au trecut din nou la cârmă. Fetele noastre, impulsionate permanent de pe margine de antrenorul Vasile Mărgulescu, au construit cu grijă și au rămas constante în joc. La pauză, oaspetele au avut un gol avantaj, handicap pe care l-am remontat în superioritate, la reluare. În minutul 35, feroviarele au avut prima dată în meci avantaj pe tabela de marcaj, 20-19. Punctul psihologic al meciului se poate nominaliza intervalul în care Mihaela Doica a marcat trei goluri consecutive, în urma unor faze colective desfășurate în mare viteză, care au adus-o în poziție de finalizare, la semicercul de 6 metri. Rapidistele s-au desprins astfel la 26-23, după care golul extremei Cristina Niculae la 28-26, a însemnat un alt pas important al nostru spre calificare.

Sigur că au existat și ratări exasperante din poziție de singur cu portarul, două la rând la 31-28, dar până la urmă a ieșit bine. Gălățencele au avut două jucătoare eliminate cu cartonaș roșu, fiecare pentru trei eliminări temporare. Oana Bucă a transformat 10 aruncări consecutive de la 7 metri, ratând-o pe a 11-a, în timp ce apărarea la limita agresivității a avut o bună funcționalitate.

Efectivul echipei noastre a fost următorul: Ioana Simion, Cristina Ciaușescu și Geta Gureșoaia – portari; Roxana Bodîrlău, Ana Chirigiu, Cristina Niculae 5g, Andreea Cruceanu, Andreea Trăilă 4g, Alina Dobrin, Mihaela Doica 5g, Alina Gheorghe 1g, Adriana Budileanu 1g, Laura Leahu 1g, Oana Bucă 10g, Alexandra Trifan 6g și Oana Ionescu.

CS rapid USL Metrou București s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin. Federația Română de Handbal va proceda la efectuarea tragerii la sorți pentru această fază competițională, meciul urmând a se disputa la mijlocul săptămânii viitoare. Tragerea la sorți va avea loc mâine, 5 mai, la sediul FRH.

Mulțumim și publicului incandescent de la Sala Polivalentă ”Rapid”, care astăzi le-a purtat pe fete spre o victorie de palmares.