Victorie uriașă pentru handbalistele rapidiste

Echipa feminină de handbal CS Rapid USL Metrou București a obținut o victorie de prestigiu, dar care ne și consolidează poziția de lider în Divizia A, 26-18 (13-4) cu Dinamo București. Fetele noastre s-au întrecut pe ele însele, prestând o apărare excelentă. Goal-keeper-ul Georgeta Gureșoaia a închis poarta, iar primul gol dinamovist s-a consemnat abia în minutul 10.

Schemele de joc puse în practică de elevele antrenorului emerit Vasile Mărgulescu au fost suficiente pentru a depăși o echipă adversă cu talie și gabarit superioare. Jocul colectiv al fetelor noastre a fost cheia victoriei, iar realizările tehnice au ridicat, de mai multe ori, sala în picioare. De semnalat și că Alina Dobrin, antrenor secund, căpitan și conducător de joc, a evoluat nerefăcută complet după o entorsă suferită la antrenament.

Alexandra Trifan autoare a șapte goluri, și-a asumat rolul de a executa aruncări de la 7 metri, după o ratare a principalei specialiste, Dana Leahu, cea care transformase astfel de momente în prima parte a meciului. În plus, Alexandra Trifan s-a remarcat și prin câteva excepționale intercepții, băgând mâna la driblingul adversarelor. De remarcat și mixul de generații în echipa noastră, dar și faptul că ofensiv ne-am păstrat rația de 13 goluri pe repriză. Diferența s-a mai micșorat, după pauză, pe fondul unei relaxări oarecum normale a feroviarelor, ținând cont de diferența de pe tabela de marcaj.

După un meci dominat și condus da capo al fine de CS Rapid USL Metrou București, ne bucurăm că semicercul feroviar are continuitate, iar sala arhiplină a aplaudat la scenă deschisă efortul fetelor. Despre comportamentul ireproșabil al spectatorilor și aportul lor la acest succes, vom reveni într-un material aparte, în zilele care urmează.

Concluziile tehnice aparțin antrenorilor, însă noi putem spune că astăzi o singură echipă putea să câștige, într-o astfel de atmosferă și cu o asemenea determinare.

Iată lotul folosit de CS USL Rapid Metrou București, în partida derby cu Dinamo: Georgeta Gureșoaia, Andreea Arghir și Cristina Ciaușescu – portari; Roxana Bodîrlău 2 goluri, Ana Chirigiu un gol, Georgiana Bazon, Cristina Niculae 2 goluri, Andreea Cruceanu un gol, Andreea Trăilă 2 goluri, Alina Dobrin un gol, Alina Gheorghe, Mihaela Popa, Ioana Simion, Oana Ionescu, Marina Stancu un gol, Laura Leahu 7goluri și Alexandra Trifan 7 goluri.   

Staff-ul tehnic condus de Vasile Mărgulescu i-a mai inclus pe Adriana Milea, antrenor secund, Alexandru Călina, kinetoterapeut și Ion Rădoi, delegat.

Meciul a fost transmis în direct pe TVR 2. Handbalistele rapidiste au fost susținute din tribună de către colegele de la echipele de volei, baschet și handbal junioare, precum și de alți sportivi, antrenori și oficiali ai CS Rapid București.

Mai multe fotografii găsiți pe profilul oficial de Facebook al CS Rapid București.