Voleibalistele în fața (re)startului de performanță

Echipa feminină de volei Rapid București se află în fața unei noi provocări de performanță. Cu câteva achiziții de valoare, cu un staff tehnic bine pregătit și ambițios, Căprioarele se anunță a fi una dintre echipele cu pretenții la locurile fruntașe, în sezonul de Divizia A1 care va începe la finele săptămânii.

Primele meciuri, pentru voleibalistele noastre, vor avea loc la Sala Polivalentă Rapid, în datele de 31 octombrie cu FC Argeș Pitești, respectiv 2 noiembrie, cu CSU Belor Galați. Între aceste meciuri, în cadrul turneului găzduit de Giulești, la 1 noiembrie va avea loc și meciul FC Argeș Pitești – CSU Belor Galați.

Toate partidele vor începe la ora 18.30 și, din rațiuni de securitate, se vor desfășura fără spectatori.

În rândurile de mai jos vom prezenta, sintetic, noile achiziții feroviare. Brazilianca Natalia Martins Silva, 35 de ani, vine de la Dinamo unde a jucat din 2018, fiind vicecampioană națională. Ramona Postea, 27 de ani, este ridicător de lot național fiind componentă în trecut a echipelor Dinamo și FC Argeș. Alexandra Sobo, 32 de ani, revine în circuit după ce a devenit mămică. Ea joacă pe post de centru, este jucătoare de lot național și este multiplă campioană națională, având în legitimație cluburi precum cele din Galați, Bacău, Târgoviște sau CSM București. Jucătoarele menționate se alătură nucleului pe care Rapid s-a bazat în sezoanele anterioare, când s-a obținut promovarea, respectiv menținerea la nivelul primului eșalon.

Lotului rapidist i s-a alăturat și Denisa Rogojinaru, 35 de ani, fost căpitan al echipei băcăuane și 9 ani membră a lotului național. Specializată pe post de secund, Denisa a debutat în prima ligă la Rapid, în anul 2003.

Antrenorul principal Mihai Duță se bazează pe specialiști recunoscuți în materie de volei cum sunt secunzii săi Iulian Pîslaru, Marius Macicășan și Nicușor Armeanu. Statisticianul echipei este Andreea Poptea, iar kinetoterapeut Dragoș Ciuraru.

Obiectivele echipei alb-vișinii sunt ocuparea unui loc cât mai bun în prima divizie, un parcurs cât mai lung în Cupa României, dar și creșterea permanentă a parametrilor calitativi în jocul prestat. Din punct de vedere social, echipa feminină de volei a Rapidului va promova spiritul de fair-play, responsabilitatea socială și principiile sportului, alături de ideea continuității la nivel de performanță, indiferent de obstacole, a clubului feroviar.

Mult succes!