Voleibaliștii au debutat în turneele de calificare

Echipele de volei, masculin și feminin, ale CS Rapid București, au debutat astăzi în turneele play-off ale Seriilor Est din cadrul Diviziei A2.

Băieții au deschis turneul patrulater, la Sala Agronomia din București, pierzând fără drept de apel în fața celor de la Dinamo, cu 3-0 (25-16, 25-18, 25-14). Elevii lui Aurel Ioniță au prestat un joc fără orizont, cu o apărare nepregătită și neglijentă, în timp ce atacurile au fost, majoritatea, previzibile, iar blocajul inexistent. Gustul amar lăsat de această prestație vine și pe impresia conform căreia adversarii nu au fost neapărat mult mai buni, ci că ai noștri au făcut figurație pe teren.

Singurul moment de răbufnire rapidistă s-a notat în setul secund, atunci când am condus cu 10-6. E drept, pe două greșeli consecutive de arbitraj, am pierdut puncte și apoi le-am permis adversarilor să preia comanda setului. Sugestivă este și durata meciului, Dinamo având nevoie de numai 73 de minute pentru a ne administra acest usturător eșec.

Veștile bune vin de la Focșani, acolo unde echipa feminină a Rapidului s-a impus în meciul de deschidere al turneului similar, cu 3-1 în fața celor de la Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I București. Căprioarele au luat toate cele trei puncte și sunt în pole-position pentru calificarea în faza următoare.

Perfecționist din fire, antrenorul principal, Mihai Duță, a comandat la finalul meciului, în vestiar, o ședință de analiză în care a punctat că totuși s-a pierdut un set și că pentru următoarele meciuri din turneu fetele au nevoie de concentrare maximă, pe toată durata partidei.

Mult succes mai departe ambelor echipe giuleștene!